Feluri principale

#andive cu urda si migdale #retete Sfantul Ion #aperitive #retete rapide

Meniu rapid de Sfantul Ion: 3 retete pentru o masa pe cinste

Sarbatoarea de Sfantul Ion inseamna un nou festin pe cinste alaturi de cei dragi, dar si un alt efort din partea ta pentru pregatirea mesei. Economiseste-ti resursele pretioase de energie si prepara un meniu rapid si delicios, care nu te obliga sa petreci ore in sir in bucatarie!

 


Cine spune ca o masa copioasa de sarbatoare te “condamna” la ore nesfarsite de gatit? Urmatoarele idei te ajuta sa pregatesti o masa pe cinste, in timp-record!

 

Aperitiv de Sfantul Ion: Andive umplute cu urda si migdale

Iata un aperitiv la care musafirii tai nu se vor astepta: frunze de andive umplute cu urda cremoasa si migdale, un aperitiv pe cat de sanatos, pe atat de gustos!

 

Ingrediente:

 

  • 150 grame migdale coapte (nesarate)
  • 150 grame stafide
  • doua linguri ceapa taiata marunt
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 4 andive, cu capetele taiate si frunzele separate
  • 100 grame urda proaspata


Mod de preparare:

Amesteca migdalele, stafidele, ceapa, uleiul, sarea si piperul intr-un bol mic. Asaza frunzele de andive pe platouri intinse, pune in mijlocul lor cate o lingura generoasa de urda si toarna deasupra cate o lingurita din compozitia cu migdale.


Fel principal de Sfantul Ion: Friptura de porc cu rucola si Prosciutto

Traditionala friptura de porc are un gust cu totul diferit, atunci cand o insotesc in farfurie ingrediente imprumutate din bucataria italieneasca.


Ingrediente:

  • doua linguri ulei de masline
  • 3-4 felii de prosciutto, taiate marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 750 grame carne de porc (muschi file)
  • sare si piper dupa gust
  • doua linguri otet balsamic
  • 500 grame rucola, bine spalata
  • 500 grame rosii pruna, taiate cubulete

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga feliile de prosciutto si usturoiul si lasa-le la prajit circa 4 minute. Trasfera apoi totul pe o farfurie. Asezoneaza carnea de porc cu sare si piper si prajeste-o in tigaie la foc mediu, pana cand se patrunde bine. Ia friptura de pe foc si las-o intr-un bol, acoperita.

Toarna otetul balsamic in tigaie si lasa-l sa se evapore, apoi adauga frunzele de rucola si lasa-le pe foc circa 2 minute. Adauga apoi rosiile, prosciutto si usturoiul. Acopera tigaia cu un capac, amesteca ingredientele din cand in cand si, doua doua minute, asezoneaza cu sare si piper. Transfera totul pe o farfurie si asaza friptura de porc deasupra.
 

Desert de Sfantul Ion: Budinca “gata intr-un minut”

Oaspetii tai vor crede ca ai pierdut ore in sir sa prepari aceasta budinca delicioasa, insa in realitate, ai nevoie de doar cateva minute!

Ingrediente:

  • 450 grame urda proaspata
  • 60 ml lichior de cafea
  • 60 grame miere
  • pudra de cacao (doua linguri)
  • fructe pentru decor (la alegere)


Mod de preparare:

Amesteca urda cu lichiorul si mierea intr-un bol. Toarna compozitia in pahare speciale pentru servit, acopera-le cu folie alimentara si lasa-le la frigider circa o ora. Inainte de servire, presara deasupra pudra de cacao, un strop de miere si cateva cubulete de fructe. Poti adapta reteta pentru copii,
inlocuind lichiorul de cafea cu esenta de migdale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului