Feluri principale

#bulz #bulz ciobanesc #retete bulz

Cea mai simpla reteta de bulz

Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie.

Ingrediente pentru bulz

  • o mamaliga tare
  • branza de burduf si/sau cas afumat
  • 100g unt

Cum se prepara bulzul

Imparte mamaliga, dupa ce s-a racit in bile cat pumnul de mari.

Rade branzeturile si amesteca-le formeaza bilute de marimea unei mingi de pimpong.

Intinde bilele de mamaliga si inveleste cu acestea cate o mingie de branza. Modeleaza apoi mingia astfel incat sa fie perfect rotunda si branza sa nu iasa din aceasta.

Pune bilele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga deasupra fiecareia o bucata de unt.

Lasa bulzul la cuptor timp de 10 minute, sau pana cand se rumeneste.

Daca ai posibilitatea poti prepara bulzul pe gratar. Va iesi mult mai gustos.

Cum se serveste bulzul

Serveste bulzul alaturi de o palinca si o bucata de ceapa rosie.

Sursa foto: avantaje.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete