Ingrediente:
- 2 foi de placinta, de preferat facute in casa,
- 1 ceapa mare,
- 1 ardei rosu,
- 3 rosii,
- 2 conserve de Eva hering in ulei,
- 2 linguri de ulei,
- sare, piper
- sos de soia
Pentru umplutura, se toaca marunt ceapa si ardeiul, care se calesc apoi in cele doua linguri de ulei. Se adauga sosul soia, rosiile date pe razatoare si pestele din conserva. Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe pana cand scade tot lichidul. Intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda, dupa preferinte, se aranjeaza prima foaie de foietaj care va acoperi si marginile tavii, se adauga umplutura si se acopera cu cealalta foaie care trebuie lipita de cea de dedesubt. Se inteapa cu furculita si se coace timp de 20 minute la 200oC. Se savureaza atat calda, cat si rece, ca mic dejun, aperitiv sau cina.