Feluri principale

# paine fara faina #chifle fara paine #retete paine

Chifle fara faina, preparatul ideal pentru persoanele care nu pot renunta la paine

Vrei sa slabesti, insa nu poti renunta la paine? Exista o varianta si pentru persoanele care nu pot renunta la acest aliment: chiflele fara faina. Acestea se prepara usor, rapid si nu ingrasa la fel ca painea alba cu faina. 

100g de paine alba contin 295 de calorii, deci o felie de paine facuta numai din faina rafinata contine nu mai putin de 77 de calorii. De asemenea, faina alba poate contribui la creșterea in greutate deoarece o digeram rapid. Acest lucru scade senzatia de satietate care ne poate determina sa mancam mai mult

Reteta chifle fara faina: 

Ingrediente

- 3 oua

- ½ ceașca de crema de branza

- ½ lingurita de drojdie

- un varf de cutit de sare

- hartie de copt

Mod de preparare

Preincalzește cuptorul la 180 de grade. Separa albușurile și galbenușurile. Amesteca intr-un castron branza, drojdia și galbenușurile, apoi adauga sarea și albușurile intr-un alt castron. Combina amestecurile fara sa le bati. Ar trebui sa obtii un aluat ușor și omogen pe care il imparti in bile mici. In tava tapetata cu foaie de copt așaza bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade. Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se raci.

Sursa foto: dcmedical.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare