Chiftelele de miel cu humus sunt o mancare perfecta pentru pranz, cu specific libanez. Se pregatesc usor si le poti servi chiar si la munca.
Ingrediente pentru chiftelele de miel cu humus:
- 650 g carne de miel tocata
- 1 ou
- o cana fulgi de ovaz
- 1 ardei gras
- chilli dulce
- ulei de masline
- 2/3 ceasca humus
Cum se prepara chiftelele de miel cu tabouli si humus
Amesteca carnea tocata cu ouale, cu ovazul si ardeiul gras intr-un castron mare. Asezoneaza apoi compozitia cu sare si piper, apoi amesteca din nou. Formeaza chiftelutele si aplatizeaza-le usor. Pune-le pe o farfurie, acopera-le si baga-le la frigider pentru 30 de minute.
Pune chiftelutele intr-o tigaie cu ulei incins pentru aproximativ 15 minute, intorcandu-le ocazional.
Cum se servesc chitelutele de miel cu tabouli si humus
Chiftelutele de miel cu humus se servesc atat calde, cat si reci, simple sau cu salata de verdeturi.
Sursa foto: taste.au.com