Feluri principale

#chiftele post #retete post #chiftele

Chiftelute de post din soia, o reteta ideala pentru orice ocazie

Ti-e pofta de chiftelute insa nu le poti consuma in timpul postului? Nu rentunta la ideea de a manca o portie generoasa de chiftele. Inlocuieste carnea cu soia si vei obtine niste chiftelute de post delicioase. Iata cat este de simplu.

Ingrediente pentru chiftelutele de post din soia

  • 200g soia granule
  • 1 frunza dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri apa minerala
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei vegetal (pentru prajit)

Cum se prepara chiftelutele de post din soia

Pune la fiert soia impreunam in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga in apa si o foaie de dafin si doi catei de usturoi.

Cand a fiert strecoara soia, indeparteaza usturoiul si foaia de dafin si cu ajutorul mainii stoarce-o de surplusul de apa.

Lasa soia sa se raceasca, apoi adauga peste restul de usturoiu, bine pisat, faina, uleiul de masline, apa minerala si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o farfurie intinsa adauga pesmetul. Formeaza bile din compozitia obtinuta si trece-le prin pesmet apoi prajeste-le in baie de ulei incins.

Cum se servesc chiftelutele de post din soia

Serveste chiftelutele de post din soia alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: pickydiners.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului