Chiftelutele de vita cu sos de rosii se numera printre cele mai aromate mancaruri din categoria carnurilor tocate. Incearca o varianta de chiftelute aromate si usor parfumate datorita condimentelor, dar si foarte suculente datorita sosului de rosii.
Ingrediente
- 500 gr carne tocata de vita
- 500 gr rosii (sau 300 ml suc de tomate )
- O ceapa
- 3 catei de usturoi
- Doua linguri ulei de masline
- Busuioc si menta proaspata
- Sare si piper.
Cum sa prepra
Amesteca carnea tocata cu cateva frunze de busuioc taiate foarte marunt, 3 linguri de suc de rosii , sare si piper dupa gust. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste chiftelutele astfel incat ele sa fie usor crocante.
In paralel formeaza sosul. Daca ai rosii adauga-le pe acestea in blender alaturi de uleiul de masline, frunzele de menta, cateii de usturoi si putina sare si piper. Toarna sosul format peste chiftelutele incinsa (asigura-te ca nu mai este decat foarte putin ulei in tigaie) si caleste-le impreuna. Lasa focul mic si lasa sa fiarba inabusit timp de 15 minute
Cum se serveste
Chiftelutele cu sos se servesc calde, cu putin parmezan presarat deasupra.