Pentru o masa usoara, acrisoara si fara carne, incearca o reteta de ciuperci in . Preparatul se face rapid si necesita ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja in casa. Poti face acest fel de mancare pentru a servi ceva usor dupa mesele copioase de la sarbatori sau il poti folosi pe post de garnitura pentru friptura.
Ingrediente pentru ciuperci in sos de lamaie
- 900 gr ciuperci proaspete
- 3 linguri unt
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 linguri salvie
- 1 lingura faina
- 1 galbenus de ou
- 1 lamaie
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara ciupercile in sos de lamaie
Ciupercile se curata, se spala si se taie. Apoi se calesc intr-o tigaie cu 2 linguri de unt, amestecand mereu. Adauga patrunjelul si salvia , apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
In alta tigaie pune ultima lingura de unt si topeste-l, apoi adauga faina, galbenusul de ou si sucul de la lamaie. Amesteca si lasa sosul la foc mic, sa se ingroase, fara sa ajunga insa sa fiarba. Apoi toarna sosul peste ciuperci.
Cum se servesc ciupercile in sos de lamaie
Se servesc imediat. Poti fi garnisite cu felii de lamaie si frunzulite de patrunjel. Ciupercile in sos de lamaie pot fi servite ca atare sau pe post de garnitura la carne sau insotite de orez.