Feluri principale

#retete ciuperci #ciuperci #piept de pui # ciuperci umplute

Ciuperci umplute cu piept de pui si sos pesto, ideale pentru o cina usoara

Ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto sunt extrem de gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru o cina usoara, insa in acelasi timp sunt satioase. Iata cat de usor se prepara.

 

Ingrediente pentru ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto

  • 1 ceapa rosie, mica, taiata in sferturi
  • 80g sos pesto
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare kosher
  • piper negru, poaspat macinat
  • 3g piept de pui la gratar
  • 4 ciuperci champignion, cat mai mari (de preferat maronii)
  • 90g mozzarella rasa

Cum se prepara ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune pe aragaz o tigaie-gratar si unge-o cu ulei. Aduga sfeturile de ceapa si frige-le pe toate partile pana sunt bine patrunse. Indeparteaza-le de pe gratar si lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le marunt.

Taie si pipetul de pui cat mai marunt.

Intr-un vas incapator amesteca ceapa, sosul pesto, uleiul de masline si pieptul de pui. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt adauga ciupercile si umple-le cu compozitia de mai sus, apasand usor cu lingurita, pentru a nu ramane goluri de aer.

Adauga ciupercile in tigaia-gratar si frige-le pana cand se inmoaie. Tranfera-le apoi intr-o tigaie, adauga branza rasa deasupra si coace-le timp de 2-3 minute, sau pana cand branza se topeste si prinde o crusta aurie.

Cum se servesc ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto

Serveste ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto calde, alaturi de un pahar de vin alb sau roze.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului