Ingrediente pentru ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto
- 1 ceapa rosie, mica, taiata in sferturi
- 80g sos pesto
- 1 lingurita ulei de masline
- sare kosher
- piper negru, poaspat macinat
- 3g piept de pui la gratar
- 4 ciuperci champignion, cat mai mari (de preferat maronii)
- 90g mozzarella rasa
Cum se prepara ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune pe aragaz o tigaie-gratar si unge-o cu ulei. Aduga sfeturile de ceapa si frige-le pe toate partile pana sunt bine patrunse. Indeparteaza-le de pe gratar si lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le marunt.
Taie si pipetul de pui cat mai marunt.
Intr-un vas incapator amesteca ceapa, sosul pesto, uleiul de masline si pieptul de pui. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt adauga ciupercile si umple-le cu compozitia de mai sus, apasand usor cu lingurita, pentru a nu ramane goluri de aer.
Adauga ciupercile in tigaia-gratar si frige-le pana cand se inmoaie. Tranfera-le apoi intr-o tigaie, adauga branza rasa deasupra si coace-le timp de 2-3 minute, sau pana cand branza se topeste si prinde o crusta aurie.
Cum se servesc ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto
Serveste ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto calde, alaturi de un pahar de vin alb sau roze.
Sursa foto: cookinglight.com