Ingrediente pentru clatitele de cartofi cu somon afumat
- 1/2 kg cartofi fainosi
- 1 ceapa
- 1 ou
- 2 linguri faina
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- 200 g somon afumat
- 250 ml smantana grasa
- marar proaspat
Cum se prepara clatitele de cartofi cu somon afumat
Incalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Da cartofii pe razatoarea mare, apoi stoarce-i de amidon si pune-i intr-un bol adanc. Peste ei pune oul, ceapa tocata marunt, faina, sare si piper si amesteca bine.
Intr-o tigaie cu ulei incins pune cu o lingura portii de aluat si aplatizeaza-le pentru a le da forma unor clatite, a unor turtite cu diametrul cam de 5 centimetri. Prajeste-le si pe o parte si pe cealalta pana cand se rumenesc si devin crocante la exterior.
Scoate-le pe un prosop din hartie pentru a le absoarbe surplusul de ulei. Aseaza cate o feliuta de somon pe clatita din cartofi, apoi pune deasupra putina smantana si cateva firicele de marar.
Cum se servesc clatitele de cartofi cu somon afumat
Clatitele de cartofi cu somon afumat se servesc ca antreu, cu un vin alb demisec.
Sursa foto: pillsbury.com