Ingrediente pentru conopida la cuptor, garnisita cu parmezan
- 1 conopida de marime medie
- 1/4 ceasca ulei extra-virgin de masline
- 1 lingura usturoi tocat marunt
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 5 linguri parmezan ras
- 2-3 fire ceapa chive tocata marunt (optional)
Cum se prepara conopida la cuptor, garnisita cu parmezan
Preincalzeste cuptorul la 200oC
Spala conopida bine, si taie cotorul, astfel incat sa obtii buchetele mici de conopida. Adauga apoi conopida intr-o tava incapatoare. Stropeste conopida cu uleiul de masline, adauga sarea, piperul, uturoiul si zeama de lamaie. Amesteca totul foarte bine.
Adauga omopida la cuptor si las-o la copt timp de 15 minute. Amesteca din cand in cand conopida, pentru a se coace uniform.
Cum se serveste conopida la cuptor, garnisita cu parmezan
Dupa ce scoti conopida din cuptor, adauga imediat parmezanul pe deasupra si acopera oala/tava cu un capac, timp de 5 minute. Adauga apoi ceapa chives pe deaupra si serveste conopida imediat. In momentul servirii poti turna deasupra o lingura de smantana proaspata.
Sursa foto: dinnerwithjulie.com