Feluri principale

# reteta copanele #copanele # retete pui

Copanele glazurate cu lime

Aceasta reteta de copanele cu lime, miere si sos de soia este usor de facut si va fi indragita de toata familia. Copanelele le poti combina cu brocoli fiert sau cartofi la cuptor.

Ingrediente:

8 copanele

1 lime

1 lingurita de ulei de susan

3 lingurite de soia

3 lingurite de miere

1 lingurita de unt nesarat

1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Pune copanelele de pui intr-o tigaie si asezoneaza-le cu sucul si coaja de lime, uleiul de susan, 2 lingurite de sos de soia si sare. Lasa copanelele la marinat timp de jumtate de ora.

Pune cuptorul la incalzit la temperatura de 180 C.

Da copanelele marinate intr-un clocot, amestecand usor timp de 10 minute.

Scoate puiul si pune-l la copt pe o tava timp de 15 minute. Intoarce copanelele si lasa-le la copt inca 10 minute.

Intoarce iar puiul si unge-l cu sosul de o lingurita de soia, 2 de miere si una de unt. Toarna restul sosului in jurul copanelelor si lasa-le la cuptor inca 10 minute, pana cand devin maro auriu.

Toarna restul sosului in tava si lasa-l pe foc pana se apropie de textura siropului, dupa care toarna-l peste pui si serveste-l.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete