Cordon bleu este o combinatie uimitoare de piept de pui, cascaval , oua si sunca presata. El se aseamana cu un snitel , insa este ceva mai complex si mult mai gustos.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 4 fasii de piept de pui
- 4 felii de cascaval (de 1 cm grosime)
- 8 felii de sunca presata
- 2 oua
- 1 lingura de faina alba
- 1 lingura de pesmet
- Un praf de sare si unul de piper.
Cum se prepara:
- Fasiile de piept de pui se bat cu ciocanul pentru snitele, iar apoi se condimenteaza.
- Fasiile se intind bine, dupa care, peste ele se aseaza cate o felie de cascaval si cate doua de sunca presata si se impaturesc impreuna. Se fixeaza bine cu scobitori.
- Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca cu faina si pesmetul .
- Rulourile de piept de pui se dau apoi prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei. Dupa ce se rumenesc, rulourile se aseaza pe un servetel de bucatarie pentru a scapa de surplusul de ulei.
Cum se servesc:
- Cordon bleu se serveste caldut, alaturi de garnitura .