Feluri principale

#mere #sos de mere #costite porc

Costite afumate de porc in sos de mere

O reteta care iti lasa gura apa, costitele de porc afumate in sos de mere sunt capabile sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi.


Ingrediente pentru costite afumate de porc in sos de mere

 

  • 50 g de sare;
  • 50 g de zahar alb;
  • 2 linguri de zahar brun;
  • 2 linguri de piper negru;
  • 2 linguri de piper alb;
  • 2 linguri pudra de ceapa;
  • 1 lingura pudra de usturoi;
  • 1 lingura pudra de chili pentru gatit;
  • 1 lingura ardei iute, tocat marunt;
  • 1 lingura de chimen;
  • 1 kg coaste de porc;
  • 250 g de sus de mere;
  • 50 g zahar brun;
  • 50 ml sos de barbeque.


Cum se prepara costitele afumate de porc in sos de mere

Combina si amesteca ingredientele pudra (sarea, zaharul, piperul etc) pana ce obtii o singura mixtura. Condimenteaza apoi costitele de porcusor afumate si ambaleaza-le in folie de plastic. Inainte sa le gatesti, lasa-le la frigider timp de 30 de minute.

Apoi, amesteca sucul de mere cu 2 lingurite de zahar brun si cu sosul de barbeque. Cu acest amestec, unge costitele afumate in timp ce se afla la cuptor in putina apa. Continua sa le ungi din 30 in 30 de minute, pana ce carnea nu mai are culoarea rozalie.


Cum se servesc costitele afumate de porc in sos de mere

Costitele de porc afumate pot fi servite cu o salata de legume sau o garnitura de cartofi.

Sursa foto: finecooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare