Feluri principale

#ceapa #miel #retete paste #lamaie #usturoi #dafin

Cotlet de miel in sos de lamaie

De Paste traditia spune ca trebuie sa avem pe masa de sarbatoare preparate din carne de miel . Cotletul de miel in sos de lamaie este un preparat savuros si aromat. Se serveste cu divers garnituri de legume, zeama de lamaie si patrunjel tocat.
 

Ingrediente pentru cotletul de miel in sos de lamaie
 

 

Cum se prepara cotletul de miel in sos de lamaie
 

Intr-o oala cu putin ulei de masline aseaza cotletele de miel. Lasa cotletele pe foc pana cand se inchid la culoare.

Adauga ceapa si usturoiul si caleste cateva minute. Adauga o cana de apa, sucul de lamaie, frunza de dafin. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Acopera oala si lasa pe foc timp de 3 ore.

Scoate carnea din oala si transfer-o intr-un recipient din ceramica pe care il acoperi.

Amesteca 50 ml apa cu amidonul de cartofi. Toarna compozitia peste lichidul din oala.

Amesteca si lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa.
 

Cum se serveste cotletul de miel in sos de lamaie
 

Aseaza cate un cotlet pe un platou. Toarna deasupra cateva linguri de sos. Mielul mai poate fi servit si cu diverse garnituri de legume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare