De Paste traditia spune ca trebuie sa avem pe masa de sarbatoare preparate din carne de miel . Cotletul de miel in sos de lamaie este un preparat savuros si aromat. Se serveste cu divers garnituri de legume, zeama de lamaie si patrunjel tocat.
Ingrediente pentru cotletul de miel in sos de lamaie
- 4 cotlete de miel
- 250 ml apa
- 10 ml suc de lamaie
- 5 grame amidon de cartofi
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi
- 1 frunza de dafin
- sare.
Cum se prepara cotletul de miel in sos de lamaie
Intr-o oala cu putin ulei de masline aseaza cotletele de miel. Lasa cotletele pe foc pana cand se inchid la culoare.
Adauga ceapa si usturoiul si caleste cateva minute. Adauga o cana de apa, sucul de lamaie, frunza de dafin. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Acopera oala si lasa pe foc timp de 3 ore.
Scoate carnea din oala si transfer-o intr-un recipient din ceramica pe care il acoperi.
Amesteca 50 ml apa cu amidonul de cartofi. Toarna compozitia peste lichidul din oala.
Amesteca si lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa.
Cum se serveste cotletul de miel in sos de lamaie
Aseaza cate un cotlet pe un platou. Toarna deasupra cateva linguri de sos. Mielul mai poate fi servit si cu diverse garnituri de legume.