Cotletul de porc cu rozmarin este un preparat delicios. In saramura poti adauga orice fel de condimente si arome care crezi ca se potrivesc. Il poti servi cu diverse garnituri . Este potrivit si pentru cinele festive.
Ingrediente pentru cotlet de porc cu lamaie si rozmarin
- 125 grame sare
- 125 grame zahar brun
- 4 catei de usturoi
- coaja de la o lamaie
- rozmarin
- 2 frunze de dafin
- 10 grame boia iute
- 2 litri de apa fierbinte
- 50 ml ulei de masline
- piper
- 500 grame cotlet de porc.
Cum se prepara cotletul de porc cu lamaie si rozmarin
Intr-o oala amesteca sarea, zaharul, usturoiul, coaja de lamaie, rozmarinul si boiaua. Adauga apa fierbinte si amesteca bine toate ingredientele, pana candsarea si zaharul s-au topit.
Lasa saramura sa se raceasca. Cand s-a racit complet, adauga cotletul de porc si acopera cu un capac. Da oala la frigider pe timpul noptii.
Scoate apoi cotletul din saramura si scurge-l de saramura. Intr-o tigaie incinge uleiul. Asezoneaza cotletul de porc cu piper si pune-l la prajit . Cand este prajit pe o parte, transfera cotletul de porc intr-o tava. Da tava la cuptor, timp de 20 - 30 de minute.
Inainte de a servi, lasa cotletul sa se odihneasca timp de 10 minute.
Cum se serveste cotletul de porc cu rozmarin
Cotletul de porc cu rozmarin se serveste cu diverse garnituri.