Feluri principale

#porc #lamaie #rozmarin #usturoi

Cotlet de porc cu lamaie si rozmarin

Cotletul de porc cu rozmarin este un preparat delicios. In saramura poti adauga orice fel de condimente si arome care crezi ca se potrivesc. Il poti servi cu diverse garnituri . Este potrivit si pentru cinele festive.
 

Ingrediente pentru cotlet de porc cu lamaie si rozmarin

 

  • 125 grame sare
  • 125 grame zahar brun
  • 4 catei de usturoi
  • coaja de la o lamaie
  • rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • 10 grame boia iute
  • 2 litri de apa fierbinte
  • 50 ml ulei de masline
  • piper
  • 500 grame cotlet de porc.

 

Cum se prepara cotletul de porc cu lamaie si rozmarin
 

Intr-o oala amesteca sarea, zaharul, usturoiul, coaja de lamaie, rozmarinul si boiaua. Adauga apa fierbinte si amesteca bine toate ingredientele, pana candsarea si zaharul s-au topit.

Lasa saramura sa se raceasca. Cand s-a racit complet, adauga cotletul de porc si acopera cu un capac. Da oala la frigider pe timpul noptii.

Scoate apoi cotletul din saramura si scurge-l de saramura. Intr-o tigaie incinge uleiul. Asezoneaza cotletul de porc cu piper si pune-l la prajit . Cand este prajit pe o parte, transfera cotletul de porc intr-o tava. Da tava la cuptor, timp de 20 - 30 de minute.

Inainte de a servi, lasa cotletul sa se odihneasca timp de 10 minute.
 

Cum se serveste cotletul de porc cu rozmarin
 

Cotletul de porc cu rozmarin se serveste cu diverse garnituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare