Feluri principale

#retete creveti crocanti #creveti cu ierburi aromatie #retete simple #sos aioli # retete creveti #creveti #retete rapide

Creveti crocanti cu ierburi aromatice si sos Aioli

O reteta simpla, dar delicioasa ce poate fi preparata in maxim 10 minute. Crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli sunt alegerea perfecta pentru o cina in doi sau pentru o masa rapida, cand nu ai timp sau dispozitia necesara pentru a prepara retete complicate.

Ingredinte pentru crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli

  • 180 g pesmet mai mare
  • 1 lingura patrunjel proapat, tocat marunt
  • 2 lingurite cimbru proapat, tocat marunt
  • 1/8 lingurita fulgi de ardei iute, bine maruntiti
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 albusuri mari, batute usor
  • 700g creveti decorticati, de dimensiuni mari
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 120 grame iaurt grecesc (2% grasime)
  • 60g maioneza
  • 3 linguri chive, tocata marunt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, bine maruntiti

Cum se prepara crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli

Intr-un bol adauga o treime din cantitatea de pesmet, patrunjelul, cimbrul si ardiul iute bine. Adauga-le la robotul de bucatarie si mizeaza pana cand obtii o compozitie cat de cat omogena. Adauga compozitia in farfurie si adauga restul de pesmet. Amesteca bine.

Intr-o farfurie intinsa adauga amidonul, iar in una adanca albusurile de ou.

Asezoneaza crevetii cu sare si piper, apoi tavaleste-i prin amidon. Scutura excesul. Scufunda crevetii in albus si trece-i apoi prin pesmet. Apasa usor pesmetul pentru a se lipi bine de creveti

Intr-o tigaie nonaderenta adauga uleiul si prajeste crevetii, pe ambele parti timp de trei minute.

Intre timp, intr-un bol incapator prepara sosul Aioli, amestecand iaurtul, maionza, chive, zeama de lamaie si fulgii de ardei.

Cum se prepara crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli

Serveste crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: traceysculinaryadventures.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului