Ingredinte pentru crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli
- 180 g pesmet mai mare
- 1 lingura patrunjel proapat, tocat marunt
- 2 lingurite cimbru proapat, tocat marunt
- 1/8 lingurita fulgi de ardei iute, bine maruntiti
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 albusuri mari, batute usor
- 700g creveti decorticati, de dimensiuni mari
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei de masline
- 120 grame iaurt grecesc (2% grasime)
- 60g maioneza
- 3 linguri chive, tocata marunt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, bine maruntiti
Cum se prepara crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli
Intr-un bol adauga o treime din cantitatea de pesmet, patrunjelul, cimbrul si ardiul iute bine. Adauga-le la robotul de bucatarie si mizeaza pana cand obtii o compozitie cat de cat omogena. Adauga compozitia in farfurie si adauga restul de pesmet. Amesteca bine.
Intr-o farfurie intinsa adauga amidonul, iar in una adanca albusurile de ou.
Asezoneaza crevetii cu sare si piper, apoi tavaleste-i prin amidon. Scutura excesul. Scufunda crevetii in albus si trece-i apoi prin pesmet. Apasa usor pesmetul pentru a se lipi bine de creveti
Intr-o tigaie nonaderenta adauga uleiul si prajeste crevetii, pe ambele parti timp de trei minute.
Intre timp, intr-un bol incapator prepara sosul Aioli, amestecand iaurtul, maionza, chive, zeama de lamaie si fulgii de ardei.
Cum se prepara crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli
Serveste crevetii crocanti cu ierburi romatice si sos Aioli alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: traceysculinaryadventures.com