Feluri principale

#creveti cu parmezan #creveti cu anghinare # retete creveti #creveti

Creveti cu anghinare si parmezan, pentru o cina rapida

Vrei sa prepari o cina delicioasa in doar 10 minute? Ei bine, se poate. Incearca o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa de creveti cu anghinare si parmezan.

Ingrediente pentru creveti cu anghinare si parmezan

  • 1 pound creveti
  • 1 conserva tulpina de anghinare
  • 100g pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel tocat marunt
  • sucul de la o lamaie
  • 120 g unt
  • 3 cateti de usturoi tocati marunt
  • 50g parmezan
  • sare
  • piper

Cum se prepara crevetii cu anghinare si parmezan

Preincalzeste cuptorul la 190oC si unge un vas de yena cu unt.

Asaza crevetii in vasul de yena.

Scurge anghinarea de lichid si stroarce usor cu ajutorul mainii lichidul in exces din legume. Taie-le apoi in jumatati si asaza-le printre creveti. Presara deasupra pesmetul si patrunjelul si stropeste totul cu zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie adauga untul si usturoiul pisat marunt si amesteca bine pana cand untul se topeste complet. Adauga amestecul in tava, peste creveti. Presara la sfarsit jumatate din cantitatea de parmezan.

Coace totul timp de 10-20 de minute, sau pana cand crevetii devin opaci la culoare iar parmezanul prinde o culoare aurie.

Cum se servesc crevetii cu anghinare si parmezan

Pune crevetii pe un platou si adauga restul de parmezan deasupra. Serveste-i alaturi e o garnitura de orez cu unt si un pahar de vin alb.

Sursa foto: kitchme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete