Daca iti plac fructele de mare, alege cativa fumat si usor.
Ingrediente pentru creveti cu sparanghel in lapte
- 16 creveti
- 1 legatura sparanghel
- 2 salote feliate
- 29 gr unt
- 100 ml smantana
- 160 ml lapte
- 150 ml vin alb
- ulei de masline
- sare si piper.
Cum se prepara crevetii cu sparanghel in lapte
Curata, taie si pregateste sparanghelul pentru gatit, punand deoparte capetele. Apoi pune ceapa in tigaie, cu unt, soteaza cateva minute, pana prinde putina culoare, apoi adauga sparanghelul. Toarna apoi vinul si lasa mancarea sa se faca pe foc, astfel incat sosul sa devina putin mai gros. Adauga apoi laptele si smantana. Acopera mancarea cu un capac si lasa la fiert la foc mediu, timp de 20 de minute.
Adauga sare si piper dupa gust si amesteca iar.
Pune capetele de sparanghel in apa fiarta cu sare si lasa-l sa fiarba cam 3 minute, apoi scoate-l si scurge-l bine.
Pune uleiul intr-o tigaie, incinge si adauga crevetii. Prajeste-i 2 minute, apoi lasa-i sa se raceasca putin. Inlatura capetele si partea osoasa, lasand insa cozile.
Cum se servesc crevetii cu sparanghel in lapte
Se aseaza sparanghelul pe o tava, apoi crevetii, apoi coditele de sparanghel.