Ingrediente pentru crevetii in sos de vin
- 500 de grame de creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
- 2 linguri unt (aproximativ 30 de grame)
- 5 grame de şofran
- 250 ml de vin alb, demisec
- 2-3 catei de usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- sare
- piper
Cum se prepara crevetii in sos de vin
Daca folosesti creveti congelati, lasa-i sa se dezghete si spala-i bine! Spala ceapa si usturoiul. Piseaza usturoiul foarte bine si taie ceapa feliute subtiri.
Intr-o tigaie adauga untul si pune-l la incins pe foc. Cand s-a topit adauga crevetii si caleste-i putin in unt. Adauga apoi usturoiul, amesteca usor si stinge totul cu vin. Lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute, apoi adauga sofranul, sarea si piperul. Lasa totul sa mai fiarba 10 minute, apoi stinge focul si adauga ceapa tocata marunt. Amesteca bine si lasa totul sa stea timp de 5 minute inainte de a-i servi.
Cum se servesc crevetii in sos de vin
Poti servi crevetii in sos de vin alaturi de o garnitura simpla de orez sau legume la abur.
Sursa foto: seafood.betterrecipes.com