Feluri principale

#cubulete de dovlecel #sos de iaurt #retete simple #iaurt #retete rapide

Cubulete de dovleac cu sos de iaurt, un deliciu in zilele caniculare

Desi vara este pe sfarsite, vremea nu pare sa se racoreasca prea curand. Iata o reteta simpla si rapida de dovlecel cu sos de iaurt. Poate fi consumata atat rece, de la frigider cat si imediat dupa preparare.

Ingrediente pentru cubulete de dovleac cu sos de iaurt

  • 600g dovleac
  • 500 pahare iaurt natural
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • ardei iute
  • sare

Cum se prepara cubulete de dovleac cu sos de iaurt

Curata dovleacul de coaja si taie-l cubulete de aproximativ 2 cm. Pune-l la fier in 200 ml de apa cu o lingurita de sare. Lasa dovleacul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, apoi se strecoara de apa si se lasa la scurs.

Intre timp piseaza usturoiul foarte bine. Adauga peste usturoiu sare, ardei iute (dupa gust) si iaurtul. Amesteca foarte bine pana obtii o pasta.

Intr-un wok adauga uleiul de masline si caleste dovleceii pana ce incep sa prinda o culoare aurie.

Pune dovleceii pe un platou si toarna deasupra sosul de usturoi cu iaurt. La final adauga patrunjelul. Amesteca bine.

Cum se servesc cubulete de dovleac cu sos de iaurt

Serveste cubulete de dovleac cu sos de iaurt ca atare sau alaturi de o lipie.

Sursa foto: twopeasandtheirpod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului