Feluri principale

#preparare friptura #friptura frageda #friptura

Cum faci cea mai frageda friptura. Ingredientul secret pe care trebuie sa il pui cand marinezi carnea

Foarte multe gospodine stiu ca trebuie sa puna carnea la marinat peste noapte pentru a fi cat mai frageda. Numarul de ore nu este insa specificat exact. De asemenea, pentru a prepara sosul pentru marinarea carnii exista si cateva ingrediente secrete, pe care le-a dezvaluit chiar profesorul de gastronomie moleculara Dan Vodnar.

 

”Multe retete mentioneaza “se marineaza peste noapte”. Insa, la ce se refera, de fapt, expresia “peste noapte”?

Procesul de marinare este unul simplu: carnea se amesteca cu un sos format din otet, ulei, ierburi, etc. La finalul procesului de marinare, carnea devine frageda si aromata. Asadar, principalele elemente pentru o marinada sunt otetul, condimentele si timpul. Otetul este un acid care relaxeaza tesutul conjunctiv.

Carnea devine frageda prin marinare deoarece, fibrele musculare si agregatele de proteine se disociaza incet.

Timpul este esential in procesul de marinare, iar expresia “peste noapte” se refera la o durata de 8-10 ore, insa n-ar strica nici 12 ore. Desigur ca aceasta durata depinde de dimensiunile produsului marinat si de tipul de carne, dar nu are nicio legatura cu momentul zilei, noapte sau zi”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete