Feluri principale

#cina # retete pui #retete cina #preparate pui #idei retete cina #retete rapide pui

Cum iti asigura un pui cina pentru toata saptamana? 5 preparate diferite pentru fiecare seara

Doua sau trei persoane, un singur pui si cinci seri ale saptamanii de munca in care trebuie sa pregatesti cina. Scapa de vesnica intrebare pe care ti-o pui zilnic cu privire la ce mai gatesti pentru cina si planifica-ti in fiecare zi a saptamanii mancaruri variate si delicioase, care se prepara rapid. Afla cum poti prepara cinci preparate diferite dintr-un singur pui!

1. Pulpe la ceaun cu usturoi si mamaliguta

Prajeste pulpele puiului in ceaun, prepara rapid un mujdei de usturoi si pune pe foc si de-o mamliga. Un trio culinar senzational, care te scapa de grija cinei in seara de luni.

2. Ciulama

Spatele, gatul, tartita - toate pot fi taiate bucati, fierte putin in apa cu legume, pentru a crea o supa aromata si transformate intr-o delicioasa ciulama de pui. Incinge putin ulei intr-o tigaie, adauga 1-2 linguri rase de faina, amesteca 10 secunde, apoi incepe sa torni din zeama in care a fiert carnea, pana se ingroasa si obtii textura dorita. Adauga la sfarsit, bucatile de carne si legumele si asezoneaza cu sare si piper. Prepara rapid si o mamaliguta calda si vei da gata cina pentru seara de marti.

3. Pilaf

Aripioarele ramase de la pui merita transformate intr-un pilaf usor si rapid pentru cina de miercuri. Tot ce trebuie sa faci este sa calesti ceapa cu morcovi in putin ulei, sa adaugi aripioarele pentru a se perpeli putin, iar la final sa adaugi 1/2 cana de orez si 1 1/2 cani de apa. Asezoneaza totul cu condimentele preferate, baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul si garniseste pilaful gustos cu patrunjel proaspat tocat.

4. Snitele

Rezerva joia pentru snitele. Foloseste doar jumatate din pieptul de pui pe care l-ai transat. Baga cealalta jumatate la frigider, pentru a o folosi in ziua urmatoare. Prepara rapid amestecul de oua cu apa, faina si condimente, tavaleste bucatile de carne prin oua si pesmet si prajeste-le in baie de ulei incins. Le poti servi cu orice fel de garnitura de paste sau legume.

5. Paste (noodles) cu pui

Taie jumatatea ramasa de piept de pui cubulete, caleste-o cu legumele si condimentele preferate, pentru a prepara un sos delicios de paste. Fierbe separat pastele sau taieteii si apoi amesteca-i cu sosul de pui si legume, iar cina de vineri este gata.

Sursaa foto: blog.williams-sonoma.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului