Feluri principale

#retete bulz #bulz ciobanesc #bulz #sfaturi culinare

Cum sa faci cel mai gustos bulz ciobanesc

Cu greu poti refuza o combinatie gustoasa intre mamaliga, branza si slanina asa cum este bulzul ciobanesc. Odata ce incepi sa mananci, aproape ca nu te mai poti opri. Iata cum sa prepari un bulz cu gust ca acela facut la stana, de cei mai priceputi ciobani.

Ingrediente pentru bulz ciobanesc

  • 500 g malai
  • 3 felii de kaizer
  • 100 g sunca
  • 200 g branza de burduf
  • 4 oua
  • 50 g de unt
  • ulei

Cum se prepara bulzul ciobanesc

Taie kaizerul in bucati mici si caleste-l timp de trei-patru minute intr-o tigaie nonaderenta.

Fierbe ouale tari. Curata-e de coaja si sfarama-le cu ajutorul furculitei. Pune-le intr-un bol alaturi de branza de burduf, buatile de sunca si kaizerul calit si amesteca bine.

Prepara o mamliga moale, rastoarn-o pe o farfurie mare si las-o sa se raceasca, pana cand o poti tine in mana fara sate friga.

Ia o bucata de mamaliga si formeaza o bila. Cu ajutorul unei linguri formeaza o gaura in aceasta pe care sa o umplii cu amestecul de branza, ou si sunca preparat anterior. Formeaza apoi un capac din mamaliga pentru a acoperi bulzul. Repeta procedeul cu restul de mamaliga si branza.

Unge o tava cu unt si pune in aceasta bulzurile obtinute. Coace totul timp de 10 minute, la cuprotul preincalzit la 180oC.  Cand este gata, adauga pe fiecare bulz o bucatica de unt putina branza de burduf.

Cum se serveste bulzul ciobanesc

Bulzul ciobanesc se serveste cald, alaturi de o lingura cu smantana.

Sursa foto: eu-magazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete