Feluri principale

#omleta #oua #branza #unt #retete pentru copii

Cum sa faci omleta pentru copii

Omleta poate fi o mancare gustoasa si sanatoasa chiar si pentru cei mici, daca ai grija ce ingrediente folosesti si cum o prepari. Rapid de pregatit, omleta merge de minune atunci cand trebuie sa faci ceva pe fuga, dar care sa fie si hranitor. Este un mic dejun rapid si gustos.

Ingrediente la omleta pentru copii

  • 6 oua proaspete
  • 1/3 lapte
  • o cutie crema de branza
  • 1 lingurita de verdeata
  • 2 lingurite de unt nesarat
  • sare si piper dupa gust.

 

Cum se prepara omleta pentru copii

Bate ouale bine intr-un bol. Verdeata poate fi orice consideri tu: arpagic , patrunjel, marar etc. Adauga apoi laptele, verdeata, putina sare si piper. Amesteca bine continutul. Apoi, taie in bucatele crema de branza si adaug-o la continutul de baza. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Amestecul tau ar trebui sa aiba un aspect zgrumturos.

Pune tigaia la incins. Adauga untul, pana ce se topeste. Toarna amestecul de ingrediente. Lasa ompleta sa se faca la foc mic. Ai grija sa intorci pe ambele parti, pana cand oul se patrunde bine, insa ia-l de pe foc inainte sa inceapa sa se prajeasca prea tare, uscandu-se.

Pentru un preparat lipsit de grasimi, in loc de prajitul in unt poti sa faci continutul la abur.

 

Cum se serveste omleta pentru copii

 

Omleta se serveste pe o farfurie, garnisita cu un fir de patrunjel. Daca vrei sa-i dai un aspect mai copilaros si mai atractiv , pune-o peste o felie de paine prajita. Cu o bucatica de ardei gras , poti “desena” un chip zambitor, cu nas si ochi, ca la un om de zapada .

O alta varianta este sa faci “soldatei” de paine, feliind bucata de paine prajita si impartind pentru fiecare o portie de omleta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului