Iata in continuare cateva dintre secretele unui somon gatit perfect:
Somonul este un peste gras, are carnea frageda si o aroma puternica, inconfundabila. Insa principala sa calitate o reprezinta continutul ridicat de Omega-3, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a creierului si cu rol in mentinerea sanatatii inimi. Cantitatea de acizi grasi pe care o contine somonul depinde, insa, de cat de proaspat este si de sursa din care provine.
Asadar, pentru a beneficia de calitatea somonului acesta trebuie sa fie proaspat. Vestea buna vine de la METRO. Din magazinele METRO din toata tara poti cumpara zi de zi nu mai putin de 81 de sortimente de somon, de la somon proaspat, file de somon proaspat, rondele de somon pana la icre de somon. Aici exista personal special angajat pentru a asigura gradul de prospetime si calitatea tuturor acestor produse. In plus, pe tot parcursul anului 2015, METRO lanseaza periodic oferte la diferite sortimente de peste. Spre exemplu, in perioada 9-22 iulie beneficiezi de 8% reducere la sortimentele de somon afumat.
Datorita standardelor de calitate si trasabilitate impuse de METRO ai la indemana in orice clipa informatii privind specia, provenienta, modalitatea de cultivare si de recoltare a pestelui. Si lucrurile nu se opresc aici. In magazinele METRO, ai siguranta ca pestele pe care il gasesti la raft a fost manipulat in conditii de siguranta absoluta pentru consumatori, inca din momentul pescuirii si parcurgand intregul lant de distributie, pana la momentul in care ajunge in cosul cumparatorului.
Modalitati de preparare a somonului
Cel mai usor de pregatit este fileul de somon. E ideal pentru gospodinele care nu au prea mult timp la dispozitie. Atunci cand il pregatesti la gratar, e bine sa il pui cat mai departe de sursa de caldura si, ca sa nu se lipeasca, sa il ungi inainte cu putin ulei. Condimenteaza-l doar cu putin timp inainte de a-l aseza pe gratar. La METRO gasesti si somon proaspat intreg pe care il poti gati la fel de bine la gratar, dar in acest caz va trebui sa crestezi pestele in trei locuri, pentru a permite caldurii sa il patrunda uniform. Angajatii METRO iti asigura si serviciile de curatare a pestelui, astfel incat tu nu va mai trebui decat sa il prepari dupa bunul plac.
Somonul este extrem de gustos si atunci cand este prajit. Din magazinele METRO poti cumpara rondele proaspete de somon. Unge bucatile de peste cu ulei si prajeste-le la foc mic, intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta.
Daca alegi sa il prepari la cuptor, atunci ai nevoie de un vas termorezistent. Poti asezona somonul cu o multime de ingrediente, dupa gust.
Atunci cand ai la indemana tot ce iti trebuie, pranzul poate fi gata in mai putin de o ora. Iata una dintre excelentele retete ale maestrilor METRO:
Goujonnettes de somon cu sos tartar:
Sursa foto: thecomfortofcooking.com
Ingrediente:
- 150 g Goujonnettes de somon
- 1 ou
- 100 g sos tartar
- 130 g cartofi congelati ARO
- 300 ml ulei
- 40 g pesmet
- 30 g faina
- Lamai pentru decor
- Sare si piper
Ingrediente pentru sos tartar:
- 50 g maioneza Horeca Select
- 15 g capere Horeca Select
- 15 g castraveti murati ARO
- 20 g ceapa
- Patrunjel
- Sare si piper
Sosul tartar se prepara astfel:
Toaca marunt ceapa, caperele si patrunjelul, iar castravetii murati taie-i cubulete. Amesteca totul si asezoneaza cu sare si piper.
Goujonnettes de somon se prepara astfel:
Trece somonul prin faina, ou si pesmet si prajeste-l in ulei incins. Serveste Goujonnettes de somon alaturi de cartofi prajiti, sos tartar si sferturi de lamaie.
Advertorial
Sursa foto: supereaglesnation.com