Ingrediente pentru dorada la cuptor
- Dorada - o bucata de aproximativ 300-400g
- Rosii chery 80g
- Usturoi 20g
- Praz 20g
- Capere 10g
- Vin alb demisec 150ml
- Ulei de masline 30ml
- Unt 20g
- Fresh de lamaie 20ml
- Oregano - un varf de cutit
- Coriandru proaspat 2g
- Sare
- Piper
Cum se prepara dorada la cuptor
Se prepara mai intai sosul.
Intr-o tigaie, in uleiul de masline incins, adaugam prazul taiat marunt, usturoiul zdrobit si caperele. Se calesc aproximativ cinci minute pana cand usturoiul capata o culoare aurie, apoi adaugam rosiile cherry si mai calim timp de un minut. Apoi se stinge cu vin si se adauga zeama de lamaie.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se tine pe foc pana da in clocot. Se adauga apoi untul si se retrage tigaia de pe foc.
Dorada se curata bine si se spala, apoi se pune in tava de cuptor. Peste aceasta se toarna sosul preparat anterior.
Se coace timp de 15 minute la 180°.
Cand este gata se presara coriandru proaspat tocat si se serveste imediat.
Responsabil pentru preparatele servite zilnic catre peste 12.500 clienti in restaurantele din Grupul City Grill, Dan Tonescu este un promotor al bucatariei traditionale urbane.