Feluri principale

# retete dovlecei pane #dovlecei pane #retete dovlecei

Cum sa prepari cei mai buni dovlecei pane

Cel mai bun rasfat in timpul verii sunt dovleceii pane. Aceste delicatese se prepara foarte usor si sunt si foarte gustosi. Daca esti in cautarea retetei perfecte avem noi una pentru tine.

Ingrediente pentru dovleceii pane

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 10 linguri de faina
  • boia dulce (sau iute, dupa preferinte)
  • nucoara
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara dovleceii pane

Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

Intr-o farfurie intinsa adauga faina.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.

Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.

Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Sursa foto: bucataras.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete