Foloseste mai multe tipuri de cartofi
Atunci cand prepari piureul, foloseste mai multe tipuri de cartofi. Este indicat sa folosesti cel putin doua tipuri: cartofi malaieti si cartofi rosii. Cartofii malaieti vor aborbi mai mult lapte si unt, sau smantana, iar cei rosii vor da o textura si un gust aparte preparatului.
Spala cartofii foarte bine
Cartofii pentru piure trebuie spalati foarte bine inainte de a fi pusi la fiert. Astfel se vor elimina orice impuritati de pe acestia, care pot ajunge in apa si, evident, in interiorul cartofului, ducand la pierderea gustului. Chiar daca se gatesc in coaja, pentru a nu inghiti apa, cartofii pentru piure trebuie sa fie spalati foarte bine.
Adauga sare in apa in care fierbi cartofii
Pentu a ontine un piure gustos adauga o lingurita cu varf de sare in apa in care fierbi cartofii.
Nu lasa cartofii sa se raceasca
Cand cartofii s-au fiert, rastoarna-i intr-un castron cu apa rece si curate-i imediat de coaja. Pune-i intr-o oala incapatoare si paseaza-i cu ajutorul instrumentului special pentru pasat cartofii.
Adauga lapte si unt si/sau smantana pana obtii consistenta dorita
Nu te zgarci cu ingredientele adaugate in piure. Acestea ii dau gustul acela desavarsit pe care-l intalnesti numai in restaurantele de renume. Alege un lapte de calitate, gras, adauga suficient unt si nu exita sa adaugi smantana (alege insa o smantana care sa nu fie acra).
Sursa foto: pillsbury.com