Ingrediente pentru chiftelele de broccoli
- 500 g broccoli
- 1 cana cascaval ras
- ½ cana parmezan
- 3 oua
- 1 ceasca pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum se prepara chiftelele de broccoli
Fierbe broccoli in apa cu sare timp de cinci minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in tulpina acestuia. Lasa-l apoi la scurs timp de cinci minute.
Pune-l apoi intr-un castron si paseaza-l usor cu furculita. Adauga peste acesta ouale batute, cascavalul, parmezanul si pesmetul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Formeaza chiftele de dimensiunea dorita, tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le pe ambele parti in uleiul incins.
Daca doresti sa prepari o varianta dietetica a retetei poti coace chiftelele in cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii la suprafata.
Cum se servesc chiftelele de broccoli
Chiftelele de broccoli pot fi servite alaturi de o salata proapata de sezon si paine prajita.
Sursa foto: cookingwhims.com