Feluri principale

#musaca #mancare greceasca #vinete #carne tocata

Cum sa prepari o musaca originala

La origini, musacaua este o mancare greceasca , in care se adauga carne de oaie, in amestec cu vinete . Insa in timp reteta a capatat si alte elemente: carnea de oaie a fost inlocuita cu carne de vita si uneori de amestec de carne de vita si porc, care a intrat in combinatie cu cartofi, ca o alternativa a vinetelor.


Ingrediente:


-    1 vanata mare
-    2 cepe mari, tocate
-    Sare si piper
-    Ulei
-    O jumatate de kilogram de carne tocata
-    2 cani de rosii tocate, proaspete sau din conserva.


Cum se face musacaua:

Decojeste vanata si taie-o in feliute subtiri de 1-2 centimetri.

Presara sare pe fiecare felie. Lasa feliile sa stea cu sare pentru o ora.

Scurge apa si prajeste feliile in ulei fierbinte.

Prajeste ceapa in ulei pana devine transparenta.

Adauga carnea, adauga sare si piper dupa gust.

Prajeste-le impreuna pana devin usor maronii.

Intr-un vas termorezistent, aseaza carnea si feliile de vanata pe straturi: un strat de vinete, unul de carne, pana cand termini compozitia.

Toarna deasupra rosiile tocate si cateva linguri de ulei.

Da vasul la cuptor si lasa-l la foc mic, timp de o ora.


Cum se serveste musacaua:

-    Se serveste fierbinte.
-    Optional, la servire se poate pune deasupra o lingura de smantana.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete