Ingrediente pentru tochitura
- 250g muschi de porc sau ceafa
- 250g piept de pui
- 150g ficatei de pui
- 250g carnati afumati
- 1 ceapa mare alba
- o conserva de rosii tocate cubulete
- 5-6 catei de usturoi
- un pahar de vin alb
- sare
- piper
- 2-3 linguri de ulei
- 2 frunze de dafin
- 2 boabe ienibahar
Cum se prepara tochitura
Taie toate carnurile in cubulete de dimensiuni cat de cat egale.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul, frunzele de dafin si ienibaharul. Caleste maiintai carnea de porc pana se rumeneste apoi adauga restul carnurilor, cepa tocata marunt si usturoiul pisat. Caleste totul impreuna pana cand carnea este bine patrunsa, apoi stinge totul cu vin.
Dupa ce vinul scade la jumatate, adauga conserva de rosii si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste tochitura
Serveste tochitura alaturi de mamaliga proaspat preparata si un pahar de vin. Daca doresti, peste mamaliga poti rade putina branza si poti aauga un ou.
Sursa foto: ro.wikipedia.org