Feluri principale

#preparate romanesti #tochitura reteta #reteta tochitura #retete simple #tochitura

Cum se prepara cea mai buna tochitura

Tochitura servita cu mamaliga este un deliciu pe care orice gospodina trebuie sa stie cum sa-l prepare. Reteta este simpla, insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri de baza.

Ingrediente pentru tochitura

  • 250g muschi de porc sau ceafa
  • 250g piept de pui
  • 150g ficatei de pui
  • 250g carnati afumati
  • 1 ceapa mare alba
  • o conserva de rosii tocate cubulete
  • 5-6 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 2 boabe ienibahar

Cum se prepara tochitura

Taie toate carnurile in cubulete de dimensiuni cat de cat egale.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul, frunzele de dafin si ienibaharul. Caleste maiintai carnea de porc pana se rumeneste apoi adauga restul carnurilor, cepa tocata marunt si usturoiul pisat. Caleste totul impreuna pana cand carnea este bine patrunsa, apoi stinge totul cu vin.

Dupa ce vinul scade la jumatate, adauga conserva de rosii si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste tochitura

Serveste tochitura alaturi de mamaliga proaspat preparata si un pahar de vin. Daca doresti, peste mamaliga poti rade putina branza si poti aauga un ou.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului