Chiar daca este o mai degraba specific meselor festive americane, poti incerca de un curcan la cuptor . Este o friptura grozava pentru toata familia.
Ingrediente pentru curcan la cuptor de Craciun
- 5 kg 500 gr curcan intreg
- ½ cana crengute proaspete de rozmarin
- ½ cana frunze proaspete de salvie
- 1 mar taiat in patru
- 1 legatura de telina, taiata in jumatate
- 1 ceapa taiata in jumatate
- ½ cana unt
Cum se prepara curcanul la cuptor de Craciun
Inlatura maruntaiele si gatul curcanului. Le poti folosi in alte mancaruri sau le arunci daca nu ai nevoie de ele. Spala curcanul cu apa rece si usuca-l. Desprinde pielea de pe piept, insa nu in totalitate.
Foloseste aceasta piele ca pe un saculet unde pui rozmarinul si salvia , apoi intinde din nou pielea, astfel incat sa acoperi ierburile aromatice. In cavitatea din dreptul gatului pune marul, telina si ceapa.
Aseaza apoi curcanul intr-o tava cu pieptul in sus si unge-l cu unt topit. Da-l la cuptor intre 3 si 4 ore, la 180 grade Celsius.
Cum se serveste curcanul la cuptor de Craciun
Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiat si servit. Se serveste cu sos. Unul dintre sosurile potrivite pentru el este cel de pesmet.