De Paste pregateste un preparat cu arome orientale: curry de miel . Este foarte aromat, cu un gust picant si cremos. Il poti servi cu diverse garnituri de legume sau cu orez condimentat. Nu uita sa stropesti cu suc de lamaie si sa toci putin patrunjel.
Ingrediente pentru curry de miel
- 500 grame carne de miel
- 400 ml supa de pui
- 2 cepe tocate
- 1 catel de usturoi
- 20 grame faina
- 10 grame unt
-
ulei de masline
- 20 grame pudra de curry
- 5 grame chimen.
Cum se prepara curry de miel
Intr-o cratita incinge untul si uleiul de masline. Adauga ceapa tocata. Lasa ceapa la calit cateva minute. Adauga usturoiul si mai lasa pe foc 2 - 3 minute.
Adauga in cratita si pudra de curru, chimenul si faina. Lasa pe foc 1 minut si amesteca bine. Toarna si supa de pui si lasa pe foc pana se ingroasa. Amesteca continuu.
Adauga si carnea de miel taiata in cubulete. Mai lasa pe foc pana mielul se fierbe bine.
Cum se serveste curry de miel
Curry de miel se serveste cu orez condimentat, patrunjel tocat si felii de lamaie.