Feluri principale

#retete simple #retete cina #cina #retete rapide

Doua retete simple si rapide, perfecte pentru cina

Poti sa te bucuri de preparate sanatoase si savuroase la cina, chiar daca se prepara in doar cateva minute, din putine ingrediente, pe care de multe ori le ai deja in frigider. Iata doua retete perfecte pentru cina, pe care le poti incerca cu prima ocazie cand pregatesti masa de seara pentru familia ta!

Piept de pui la cuptor cu pesto de busuioc

Pieptul de pui la cuptor cu pesto de busuioc este o reteta simpla si savuroasa, perfecta pentru o cina rapida. Din doar patru ingrediente vei obtine un preparat pe care intreaga familie il va aprecia. In doar jumatate de ora, vei avea pe masa ceva delicios. Poti incerca aceasta reteta si atunci cand pregatesti o cina romantica. Iata cum se prepara pieptul de pui la cuptor cu pesto de busuioc.

Ingrediente

  • 3 bucati de piept de pui
  • 50 de grame pesto de busuioc
  • 2 rosii de marime medie, taiate felii
  • 3 felii de mozzarella

Cum se prepara

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Cu o lingura, acopera fiecare bucata de piept de pui cu sos pesto de busuioc. Pune peste fiecare bucata de piept de pui cate o felii de mozzarella si 2 felii de rosii. Intr-o tava, asaza bucatile de piept de pui si lasa-le la cuptor 30 de minute sau pana cand carnea nu mai are culoarea roz in interior si este bine patrunsa. In cazul in care pieptul de pui este mai mare, timpul de preparare va fi putin mai mare. Serveste acest preparat cald, pentru ca branza mozzarella de deasupra sa fie moale.

Carnati cu legume

Atunci cand vrei sa mananci la cina un preparat sarac in carbohidrati, dar bogat in arome deosebite, care se prepara in doar 20 de minute, incearca carnatii cu legume la cuptor.

Ingrediente

  • Carnati afumati de pui sau de curcan (aproximativ 400 de grame).
  • Cartof dulce tait cubulete
  • Broccoli rupt buchetele mici
  • Ardei gras taiat in bucati mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare, piper si alte condimente in functie de gust

Cum se prepara

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie carnatii rondele, apoi taie cartoful dulce in cubulete.

Pune rondelele de carnati, legumele si usturoiul tocat intr-o tava in care ai asezat hartie de copt. Stropeste toate ingredientele cu ulei de masline si presara condimente. Adauga sare si piper. Amesteca legumele cu mainile pana cand toate sunt acoperite cu ulei de masline si condimente.

Pune totul la cuptor pentru 20 de minute.

Poti manca preparatul impreuna cu orez, quinoa sau il poti manca asa, atunci cand esti la dieta.

Pentru acest preparat, mai poti folosi si alte legume in afara de cele din reteta, cum ar fi zucchini, sparanghel, fasole verde, rosii, ceapa sau morcovi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului