Feluri principale

#retete cu dovleac #halloween #retete cu bacon

Dovleac gratinat cu bacon la cuptor

Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor este un preparat cremos si aromat, ideal pentru zilele racoroase de toamna. Se serveste cald, ca atare.


Ingrediente pentru dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


400 grame dovleac taiat in bucati mari
20 ml ulei de masline
10 grame unt
100 grame bacon taiat in cubulete
2 catei de usturoi
2 cepe tocate
10 frunze de salvie
10 grame faina
400 ml lapte
200 grame cascaval
10 grame mustar
2 galbenusuri
sare.


Cum se prepara dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza bucatile de dovleac intr-o tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare. Da tava la cuptor pentru 40 de minute.

Cand este gata, taie bucatile de dovleac in cubulete. Intre timp, prajeste baconul intr-o tigaie cu unt si ulei. Adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 10 minute.

Adauga frunzele de salvie si amesteca usor. Transfera apoi totul intr-un bol. In aceeasi tigaie adauga faina. Toarna apoi treptat laptele si amesteca bine. Adauga cascavalul si mustarul si amesteca.

Ia de pe foc si adauga amestecul cu ceapa si galbenusurile. Toarna sosoul peste dovleac si da la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se serveste dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare