Ingrediente pentru dovleceii pane
- 2 dovlecei
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 10 linguri de faina
- boia dulce (sau iute, dupa preferinte)
- nucoara
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum se prepara dovleceii pane
Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Intr-o farfurie intinsa adauga faina.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.
Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.
Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Cum se servesc dovleceii pane
Serveste dovleceii calzi, sau reci, alaturi de o salata de sezon si paine de casa.
Sursa foto: caietulcuretete.com