Fajitas este un preparat traditional mexican foarte gustos si sanatos. Cu un mix incredibil de arome dulci, sarate, picante si acrisoare, Fajitas reprezinta un adevarat festin culinar.
Ingrediente pentru Fajitas
- 30 ml ulei de masline
- 500 g fileuri din piept de pui (2 cm grosime)
- 5 bucati tortilla (lipii)
- 1/2 legatura de nasturel
- 1 lingura boia afumata
- crema de branza
Salsa:
- 2 rosii mici
- 1 ceapa mica
- 1/2 lingura suc de lamaie si 1/2 lingura coaja de lamaie
- 1 chili rosu
- 1/2 avocado
- 1/2 cana coriandru tocat
- 1 lingura ulei masline
Cum se prepara Fajitas
Prepara mai intai salsa, amestecand toate ingredientele tocate marunt (acolo unde este cazul).
Pregateste gratarul si cat timp se incinge, amesteca boiaua cu uleiul de masline intr-un bol. Adauga puiul, tavaleste-l in acest dressing si asezoneaza-l apoi cu sare si piper. Pune fileurile pe grill-ul incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand. Lasa-le, in total, 8-10 minute, sau pana cand se rumenesc bine.
Incalzeste lipiile pe gratar, adauga in interior fileurile de pui si 1-2 linguri de salsa. Presara deasupra putin nasturel, crema de branza si ruleaza atent lipia.
Cum se serveste Fajitas
Fajitas de pui se servesc imediat, calzi, si pot fi consumati impreuna cu o salata de legume langa.
Sursa foto: ezrapoundcake.com