Feluri principale

#ziua romaniei #carnati #1 decembrie #fasole

Fasole cu carnati si legume pentru ziua Romaniei

Fasolea cu carnati este o mancare traditionala de ziua nationala a Romaniei . Daca te-ai saturat sa prepari mancarica de fasole in mod obisnuit, iti propunem o reteta mai deosebita, foarte gustoasa.


Ingrediente pentru fasole cu carnati si legume
 

  • 500 g carnati;
  • 1 ardei rosu taiat in bucatele;
  • 1 ceapa de marime medie taiata;
  • 300 ml de supa de pui;
  • 1 conserva de fasole sau 500 g fasole fiarta si scursa;
  • 1 cutie de rosii decojite;
  • 200 g orez fiert.


Cum se prepara fasolea cu carnati si legume


Prajeste carnatii la foc mediu. Scoate-i din tigaie pe un servetel de bucatarie pentru a-i scurge de grasime . Taie-i in felii mai grose si aseaza-i din nou in tigaie.

Adauga peste ei ardeiul si ceapa taiate precum si supa de pui . Acopera tigaia si las-o pe foc timp de circa 5 minute dupa care adauga fasolea si rosiile decojite, taiate marunt.

Mai lasa tigaia pe foc aproximativ 10 minute pana cand legumele se inmoaie.


Cum se serveste fasolea cu carnati si legume


Preparatul se serveste peste orezul fiert in prealabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete