Fasolea cu legume este un preparat gustos si sanatos, ideal pentru momentele in care nu vrei sa stai prea mult in bucatarie. Se prepara rapid si se consuma cu paine prajita si un sos usor de usturoi.
Ingrediente pentru fasolea cu legume
- 500 grame fasole rosie din conserva
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 1 sfecla rosie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 fir de praz
- 1 legatura marar
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 1 lingurita boia iute
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare
- piper
Cum se prepara fasolea cu legume
Taie toate legumele in cubulete mici si caleste-le intr-o tigaie cu ulei incins. Cand s-au inmuiat adauga usturoiul, prazul si boiaua. Asezoneaza cu sare si piper.
Transfera legumele intr-un bol si amesteca-le cu fasolea rosie bine scursa. Adauga putin ulei de masline si otet balsamic si amesteca usor.
Inainte de a servi, presara pe deasupra mararul tocat.
Cum se serveste fasolea cu legume
Fasolea cu legume se serveste cu paine prajita.