Fasolea verde cu sos Dijon si capere este o mancare usoara si foarte savuroasa. O poti servi simpla, sau cu preparate di ncarne, cartofi copti cu chili si oregano. La aceste preprat este potrivit un pahar de vin rosu .
Ingrediente pentru fasole verde cu sos dijon si capere
- 200 grame fasole verde
- 1 ceapa rosie, tocata
- 30 grame capere
- 10 grame tarhon
- 30 grame patrunjel tocat
- 10 grame rozmarin.
Pentru sos:
- 1 catel de usturoi, pisat
- 20 grame mustar dijon
- 10 ml otet
- 50 ml ulei de masline
-
sare
- piper.
Cum se prepara fasolea verde cu sos dijon si capere
Pentru sos, amesteca mustarul cu usturoiul si otetul. Adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu compozitia, pana obtii un sos consistent. Adaug sare si piper dupa gust.
Pune la fiert fasolea verde, in apa cu sare. Lasa sa fiarba timp de 10 minute. Cand este gata, scurge de apa.
Intr-un bol amesteca fasolea cu sosul. Adauga apoi pe rand ceapa, caperele, tarhonul si patrunjelul . Amesteca bine.
Cum se serveste fasolea verde cu sos dijon si capere
Pe un platou aseaza fasolea. Garniseste cu rozmarin.