Feluri principale

#ceapa rosie #frigarui #porc cu mere #frigarui porc

Frigarui de porc cu mere si ceapa rosie

Frigaruile de porc, marinate intr-un sos balsamic dulce si picant, cu mere si ceapa rosie, sunt un preparat gustos pentru intreaga familie.

Frigarui de porc cu mere si ceapa rosie

  • 200 de ml de otet balsamic;
  • 70 g de zahar brun;
  • 80 ml de suc proaspat de portocale;
  • 3 catei de usturoi, pisati;
  • 2 linguri de ulei de masline, extravirgin;
  • 400 g de muschi de porc, taiat in cubulete groase de 4 cm;
  • 1 mar verde, taiat in cubulete de 2 cm;
  • 1 ceapa rosie, taiata in bucati de 2 cm;
  • sare si piper.

Cum se prepara frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie

Marineaza bucatile de carne de porc intr-un amestec format din otet, zahar, suc de portocale, ulei de masline, sare si piper. Poti sa lasi carnea in bait o ora sau chiar o zi. Scoate carnea de la marinat si fierbe lichidul pana ce da in clocot. Nu uita sa pui frigaruile de lemn in apa timp de 30 de minute.

Infige bucatile de carne pe frigarui, alaturi de ceapa si mere, dupa care presara sare si piper dupa gust. Incinge gratarul si pune putin ulei, dupa care rumeneste-le bine timp de patru minute pe fiecare parte.

Cum se servesc frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie

Serveste frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie cu o garnitura de orez asezonata cu un dressing din restul de marinata.

Sursa foto: blog.grasslandbeef.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului