Ingrediente friptura de pui cu sos gravy
- 500 g de pulpe de pui dezosate, taiate in fasii groase de 1-1.5 cm;
- 50 g de faina;
- 1 lingura de parmezan, ras;
- 1/2 lingurita praf de usturoi;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/4 lingurita chimen;
- 1/4 coriandru;
- 1/8 piper negru, macinat;
- 1 albus de ou;
- 1/3 lapte batut;
- 200 g cereale, maruntite;
- 1 lingura unt;
- 200 ml lapte, degresat;
- putina nucsoara;
- 1 lingura faina;
- 1/8 lingurita sare.
Cum se prepara friptura de pui cu sos gravy
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi taie puiul in patru portii. Tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Intr-o tigaie mica, topeste putin unt la foc mediu. Adauga o lingura de faina si amesteca timp de trei minute. Treptat adauga si laptele degresat, putina sare si un varf de nucsoara. Continua sa amesteci la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat.
Intr-un vas adanc, combina cele 50 g de faina, branza parmezan, pudra de usturoi, sarea, chimenul, coriandrul si piperul. In alt vas, amesteca albusul de ou si laptele batut. In cel de-al treilea vas adauga fulgii de cereale.
Tapeteaza fripturile in amestecul de faina si condimente, apoi introdu-le in vasul in care se afla laptele batut si albusul de ou. Dupa ce le-ai dat si prin fulgii de porumb baga-le la cuptor timp de 20 de minute.
Cum se serveste friptura de pui cu sos gravy
Friptura de pui cu sos gravy se serveste cu un pahar de vin alb demisec.
Sursa foto: cookingwithcaveman.wordpress.com