Daca vrei sa pregatesti o friptura speciala pentru familia ta, iti recomandam o reteta delicioasa care va fi apreciata cu siguranta: friptura de vitel in sos de vin si portocala. Desi pare sofisticata si greu de preparat, aceasta friptura se pregateste extrem de rapid si de usor.
Ingrediente pentru friptura de vitel in sos de vin si portocala:
- 500 g carne de vitel
- 500 ml vin rosu
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 150 ml sos de rosii
- 50 g amidon
- 1 portocala
- 1 varf de lingurita de zahar
- 1 foaie de dafin
- ulei de masline
- oregano
- sare
Cum se prepara friptura de vitel in sos de vin si portocala:
Mai intai, spala si curata bine carnea, apoi tai-o fasii si stropeste-o cu ulei de masline. Pune-o la rece aproximativ o ora sa se fragezeasca.
Rumeneste apoi carnea intr-o tigaie la foc potrivit pe ambele parti, apoi scoate-o pe o farfurie si, in aceeasi tigaie, caleste ceapa si usturoiul tocat marunt. Toarne peste sosul de rosii si vinul, lasa-le sa fiarba putin, apoi adauga foia de dafin si las-o sa mai fiarba.
Adauga carnea, amidonul dizolvat si stoarce peste putina zeama de portocala si las-o sa mai dea in cateva clocote. La final, asezoneaza cu sare si oregano.
Cum se serveste friptura de vitel in sos de vin si portocala:
Friptura de vitel in sos de vin si portocala se serveste fierbinte, decorata cu coaja de portocala.
Sursa foto: bbc.co.uk