Feluri principale

#friptura #friptura de miel #miel #retete de pasti #retete paste

Friptura greceasca de miel

Daca te-ai saturat de friptura simpla, clasica, de miel, pe care o servesti in fiecare an de Paste, iata o reteta care se prepara foarte usor, cu ingrediente pe care le ai deja in casa, dar care este mult mai gustoasa si mai aromata decat cea traditionala.

 


De ce ingrediente ai nevoie pentru friptura greceasca de miel:

 

  • Un picior de miel de aproximativ 2 kg
  • 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate
  • 1 ceapa tocata marunt
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • 3 felii de lamaie taiate pe jumatate
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ½ pahar apa
  • ½ ceasca de ulei
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • Piper  dupa gust
  • Un praf de rozmarin .


Cum se prepara friptura greceasca de miel:


Carnea de miel se spala foarte bine.


Taie carnea in 4 locuri diferite si „ascunde” bucatile de usturoi in despicaturile respective, dupa care asezoneaza cu sare, piper si rozmarin.


Combina untul topit cu sucul de lamaie si unge carnea cu acest amestec, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.


Pune carnea intr-o tigaie cu capac la prajit in putin ulei, iar dupa doua minute adauga vinul alb, ceapa si apa. Acopera la loc si lasa tigaia pe foc, timp de 20 de minute, la foc mic spre mediu.


Dupa ce trece timpul recomandat, se ia capacul de pe tigaie,  se mareste usor focul si se lasa pana cand carnea devine bine rumenita.


In ultimele 10 minute se adauga peste carne feliile de lamaie.


Cum se serveste fritptura greceasca de miel:


Friptura greceasca de miel se serveste cu garnitura de legume sote .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare