Friptura de iepure este o mancare destul de greu de pregatit si foarte pretentioasa, de aceea venim in ajutorul tau cu o reteta delicioasa, care ii va incanta cu aroma sa deosebita pe musafirii tai.
Ingrediente pentru friptura de iepure:
- 800 g carne iepure
- 250 g unt
- 1 varza rosie
- 1 lingura de cimbru proaspat
- 1 lingura cu untura
- 1 lingura cu miere
- 1 lingurita cu otet
- sare
- chimen
- piper
Cum se prepara friptura de iepure:
Spala bine carnea de iepure si tai-o bucatele, apoi asezoneaz-o cu sare si chimen. Incinge putin unt intr-o tigaie si rumeneste carnea de iepure aproximativ 5 minute. Toarna aceste amestec intr-o tava, adauga restul de unt si cimbru proaspat. Toarna peste putina apa si pune carnea la cuptor pentru 50 de minute. Stropeste carnea de iepure din cand in cand cu putin sos din tava, iar daca scade prea mult mai adauga putina apa.
Separat, taie varza rosie fidelute, pune-o intr-un bol mare si amestec-o cu putina sare, piper, otet si miere. Adauga peste varza putina apa si pune-o pe foc circa 20 de minute, pana se inmoaie.
Cum se serveste friptura de iepure:
Friptura de iepure se serveste calda, cu salata de varza, garnitura de cartofi sau orez.
Sursa foto: sbs.com.au