Ingrediente pentru galustele canederli
- 300g paine tare
- 3 oua
- 1 ceapa
- 1 pahar de lapte caldut
- 2 linguri ulei de masline
- 50g unt
- 4 crengute de patrunjel
- 2-3 linguri parmezan
- supa de legume
- faina
- sare
- piper
Cum se prepara galustele canederli
Taie paine bucatele si adaug-o intr-un castron. Adauga laptele peste si las-o sa se inmoaie timp de jumatate de ora.
Intre timp toaca patrunjelul si ceapa marunt. Pune la incins o tigaie nonaderenta, adauga uleiul si cand s-a incins adauga ceapa si patrunjelul. Cand ceapa se inmoaie, stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.
Amesteca painea cu ceapa calita, parmezenul si ouale batue. Asezoneaza dupa gust, cu sare si piper si amesteca totul foarte bine. Formeaza din compozitia obtinuta galuste de marimea unei mandarine. Tavaleste-le prin faina si fierbe-le in supa de legume timp de aproximativ 25 de minute.
Cum se servesc galustele canederli
Scoate galustele pe o farfurie, adauga putin unt topit deasupra si presara branza rasa si putina ceapa verde tocata marunt (doar partea verde). Serveste-le imediat.
Sursa foto: disgracesonthemenu.com