Feluri principale

#paste cu rosii si fasole verde #paste italienesti # retete buddy valastro #reteta paste

Gateste cu Buddy Valastro! Paste savuroase cu legume pentru o masa usoara si satioasa

Faimosul bucatar sicilian Buddy Valastro poate fi cea mai buna sursa de inspiratie la inceput de an, cand mesele tale trebuie sa fie mai usoare dupa excesele de sarbatori. Reteta lui speciala de paste cu legume, ingenios condimentate, te va surprinde cu aromele sale pur intalienesti. Si nu o sa-ti vina sa crezi cat de usor se prepara!

Paste cu rosii si fasole verde

Ingrediente:

  • o lingurita de sare mare
  • 600 grame fasole verde
  • 500 grame paste rigatoni
  • 3 catei de usturoi pisati
  • o cutie de rosii pruna la conserva, taiate cubulete
  • doua linguri ulei de masline
  • doua linguri busuioc proaspat, maruntit


Mod de preparare:

Pune o oala mare cu apa si sare la fiert si, separat, umple pe jumatate un bol cu apa cu gheata. Pune fasolea verde la oparit timp de 3-4 minute, apoi transfer-o in apa rece (in acest fel, isi pastreaza culoarea vie). Scurge imediat fasolea si pune-o deoparte.

Adauga in apa in care a fiert fasolea pastele rigatoni si fierbe-le al dente. Incinge uleiul de masline intr-o oala si soteaza ustoroiul la foc mic, aproximativ un minut (evita sa il lasi sa devina maroniu), apoi toarna peste fasolea verde, rosiile si pastele. Daca ti se pare ca este necesar, adauga putina apa. Amesteca din cand in cand si mai lasa pastele pe foc inca 5-7 minute.

Transfera pastele in farfurii mari si asezoneaza preparatul cu busuioc proaspat. Daca doresti, poti presara deasupra parmezan ras.

Savureaza pastele cu rosii si fasole verde impreuna cu un pahar de vin acid, fructat si demisec.

Cine este Buddy Valastro?

Buddy Valastro este un bucatar de origine siciliana, devenit faimos in SUA datorita emisiunilor televizate pe care le prezinta: "Regele bucatarilor", "Regele cofetarilor" si "Urmatorul mare bucatar".

Chef Valastro s-a remarcat prin creatiile sale culinare unice in aria patiseriei, impresionand o lume intreaga cu torturile lui demne de un patiser de renume. A inceput sa lucreze la varsta de 11 ani in cofetaria deschisa de familia sa, invatand de la tatal lui ce inseamna sa fii cel mai bun dintre patiseri. Iscusinta lui Buddy Valastro nu se opreste insa la prajituri, acesta fiind creatorul unor retete culinare fabuloase din toate ariile bucatariilor internationale.

Sursa foto: youparti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului