Ingrediente pentru bastonasele crocante de dovlecei
- 3 dovlecei zucchini medii
- 100g pesmet
- 50g parmezan ras
- 1 ou
- sare
- piper
Cum se prepara bastonasele crocante de dovlecei
Spala dovleceii fara sa ii cureti de coaja, sterge-i bine si taie-i in bastonase potrivit de groase. Din fiecare dovlecel trebuie sa obtii 8 bastonase.
Bate oul intr-o farfurie, adauga sare si piper dupa gust si amesteca totul cu furculita pana se omogenizeaza. Intr-o farfurie separata, amesteca pesmetul si parmezanul ras.
Treci bastonasele intai prin ou, apoi tavaleste-le bine prin amestecul de pesmet si parmezan. Pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si coace-le pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180oC sau pana cand se rumenesc uniform. Gusta-le calde, sunt minunate!
Sfat: Poti taia dovleceii in bastonase impreuna cu sora sau cu fratele mai mare. Va fi distractiv!
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: marthastewart.com