Ingrediente pentru clatitele japoneze
- 200 g faina
- 4 oua
- 4 g praf de copt
- 100 g zahar
- 1 lingura miere
- 4 linguri cu apa
- 1 varf de cutit de sare
- 1 pastaie de vanilie
Cum se prepara clatitele japoneze
Pune intr-un vas ouale intregi, zaharul, sarea si semintele pastaii de vanilie. Mixeaza pana cand ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Cerne faina si adaug-o treptat in compozitia de oua. Amesteca bine si adauga si mierea. La sfarsit, pune praful de copt si apa in aluatul de clatite si amesteca bine. Acopera vasul cu folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 de minute.
Incalzeste la foc mic o tigaie antiaderenta, fara sa o ungi cu unt sau cu ulei, si pune un polonic mic de aluat in tigaia incinsa. Nu intinde aluatul in tigaie, acesta se va lati singur. Cand apar niste basicute pe suprafata clatitelor, intoarce-le pe cealalta parte cu o spatula. Prajeste-le cam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Le poti manca la micul dejun, cu sirop de artar sau cu crema de ciocolata.
Sfat: E important ca flacara aragazului sa fie mica in timp ce prajesti clatitele. Cere ajutorul unui adult pentru a pregati cele mai fragede clatite.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: bossacafez.blogspot.ro