Feluri principale

#clatite japoneze #Dorayaki #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Dorayaki – clatite japoneze

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de clatite japoneze, cunoscute sub denumirea de dorayaki.

Ingrediente pentru clatitele japoneze

  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 4 g praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri cu apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie

Cum se prepara clatitele japoneze

Pune intr-un vas ouale intregi, zaharul, sarea si semintele pastaii de vanilie. Mixeaza pana cand ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Cerne faina si adaug-o treptat in compozitia de oua. Amesteca bine si adauga si mierea. La sfarsit, pune praful de copt si apa in aluatul de clatite si amesteca bine. Acopera vasul cu folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 de minute.

Incalzeste la foc mic o tigaie antiaderenta, fara sa o ungi cu unt sau cu ulei, si pune un polonic mic de aluat in tigaia incinsa. Nu intinde aluatul in tigaie, acesta se va lati singur. Cand apar niste basicute pe suprafata clatitelor, intoarce-le pe cealalta parte cu o spatula. Prajeste-le cam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic.

Le poti manca la micul dejun, cu sirop de artar sau cu crema de ciocolata.

Sfat: E important ca flacara aragazului sa fie mica in timp ce prajesti clatitele. Cere ajutorul unui adult pentru a pregati cele mai fragede clatite.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian


Sursa foto: bossacafez.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului